Pas shpërthimit të virusit britanik në Nordre Follo (Oslo) një numër masash të intensifikuara u aplikuan në komunat përreth, thuhet në deklaratën e qeverisë, mëngjesin e së Shtunës 23.01.2021, shkruan MekuliPress.

Drejtoria Norvegjeze e Shëndetësisë bëri rekomandimet e saj në 08:00 të Shtunën. Gjatë konferencës për shtyp të qeverisë, u prezantuan masat e mëposhtme:

– Tani jemi duke futur masat më të rrepta që nga 12 Marsi në dhjetë komuna. Në disa zona ne po shkojmë edhe më larg se në mars. Unë e di se kjo do të çojë në një jetë të përditshme të vështirë për shumë njerëz, dhe se shumë do të përballen me një kohë të pasigurt. Tani po bëjmë atë që mundemi për të ndaluar këtë shpërthim me masa të forta, në mënyrë që të fitojmë shpejt kontrollin dhe të lehtësojmë masat më ndërhyrëse. Së bashku ne kemi arritur ta mposhtim infeksionin disa herë, dhe së bashku mund ta menaxhojmë përsëri këtë situatë, citon MekuliPress ministrin e shëdetësisë norvegjeze, Høie.

Ju pëlqen!

Këto janë masat e reja për dhjetë komunat. Masat fillimisht do të zbatohen deri më 31 janar.

  1. Mbyllen të gjitha qendrat tregëtare.
  2. Mbesin të hapura vetëm barnatoret, pompat e benzinës dhe shitoret ushqimore.

Masat fillimisht do të zbatohen deri në 31 Janar: Kopshtet e fëmijëve, shkollat, universitetet, kolegjet dhe kolegjet profesionale do të jenë nën masa të kufizuara.

Shkolla e mesme e lartë: Mësimi dixhital do të futet në shkollën e mesme të lartë në javën 4, dhe një kalim në nivelin e kuq në shkollën e mesme të lartë do të përgatitet nga java 5. Shkollat ​​e mesme të larta që janë tashmë në nivelin e kuq do të kenë gjithashtu mësimdhënie plotësisht dixhitale në javën 4, dhe përgatituni të ktheheni në nivelin e kuq në javën 5.
Universitetet, kolegjet dhe kolegjet profesionale: Mësimi dixhital do të futet për të gjithë. Të gjitha mësimet dhe ngjarjet e planifikuara duhet të shtyhen ose të bëhen dixhitale.
Hapësirat në universitete, kolegje dhe kolegje profesionale janë të mbyllura për të gjithë studentët.

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.