Hirsutizmi, ose “Sindromi i Volframit”, është një çrregullim gjenetik që manifestohet nga rritja e tepërt e qimeve në të gjithë trupin. Në varësi të rritjes dhe shtrirjes së tyre mund të dallohet nëse është hirsutizëm total apo lokal.

Njerëzit me këtë simptomë janë identifikuar shumë shekuj më parë. Sot, fati i këtyre njerëzve nuk mund të jetë i njëjtë me ta, por sigurisht që gjërat nuk janë janë kaq të lehta, siç është rasti i një djali 13-vjeçar i cili jeton në Indi dhe ka të njëjtin çrregullim gjenetik.

Siç thotë Lali Patidar, ai po përpiqet shumë të pranojë situatën e tij, por rrethanat shpesh nuk ndihmojnë. “Ndonjëherë, kur shkoj në një qytet të madh, njerëzit më shohin. Disa më quajnë “majmun”. Ka pasur raste kur fëmijët e tjerë më kanë gjuajtur me gurë”.

Unë kam lindur me shumë flokë në fytyrë dhe kjo më bën të ndryshëm … nganjëherë dëshiroja të isha si fëmijët e tjerë, por nuk mund të bëj shumë për këtë. Unë e di se kush jam dhe zakonisht ndihem mirë me veten time. “
Sipas njërit prej shokëve të tij të klasës, 13-vjeçari shpesh ka rënë viktimë e bullizmit, por tani ai ka bërë shumë miq dhe është shumë popullor në shkollë.

Ai është një student i mirë dhe atlet i shkëlqyer dhe natyrisht që si të gjithë fëmijët ka ëndrrat e tij. “Unë dua të bëhem një oficer policie dhe të fus vjedhësit dhe kriminelët në burg. Dua të fitoj para si oficer i ndershëm i policisë dhe të kujdesem për nënën dhe babin tim”.

*** VINI RE! Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon gazetën dhe kritikën tonë. Ndihmoje MekuliPress - Mbështete median e pavarur kombëtare.
Loading...
[wpedon id=16879]