Nëse keni rregullisht dhimbje koke nga migrena, mund të kërkoni mënyra për t’i lehtësuar ato. Pasja e dhimbjes së migrenës mund ta bëjë të vështirë kryerjen e aktiviteteve të përditshme. Megjithatë, ekzistojnë teknika që mund t’ju vijnë në ndihmë për të përmirësuar gjendjen tuaj dhe duke ndihmuar të çlironi tenionin në pjesën e sipërme të të trupit.

Përkulja anësore e qafës

Përkulja anësore e qafës është një shtrirje e lehtë që çliron tensionin në qafë dhe pjesën e sipërme të shpinës. Mund ta bëni kur jeni ulur ose në këmbë, duke e bërë atë një lëvizje të gjithanshme.

Ju pëlqen!

Për të bërë shtrirjen:

-Filloni në një pozicion ulur ose në këmbë. Mbajeni shtyllën kurrizore neutrale, relaksoni shpatullat dhe pushoni krahët pranë trupit.

-Ulja e veshit të djathtë drejt shpatullës së djathtë. Zgjatni dorën e majtë drejt dyshemesë, më pas përkulni gishtat lart. Mbajeni për 30 sekonda.

-Kthehu në pozicionin e fillimit. Përsëriteni në anën tjetër.

Poza e fëmijës

Poza e fëmijës është një lëvizje klasike e jogës. Shtrirja është ndihmuese, veçanërisht nëse i lini krahët të pushojnë së bashku me trupin tuaj. Gjithashtu shtrin pjesën e sipërme të shpinës duke qetësuar mendjen.

Për të bërë atë:

-Gjunjëzohuni në dysheme. Përhapni gjunjët nga jashtë deri në gjerësinë e tapetit. Mbani gishtat e mëdhenj në prekje dhe mbështetni të pasmet në thembra.

-Zgjatni shtyllën kurrizore dhe vendosni duart në kofshë.

-Uleni bustin midis kofshëve, duke i shtrirë duart drejt majës së tapetit. Vendosni ballin në dysheme dhe relaksoni qafën, shpatullat dhe krahët.

-Mbajeni për 30 sekonda.

Mënyra të tjera natyrale për migrenën

Ka disa mënyra natyrale për qetësimin e dhimbjes së migrenës. Përveç teknikave mësipër, mund të provoni edhe:

Akupresura. Gjatë akupresurës, një praktikues përdor gishtat dhe duart për të ushtruar presion në pika të veçanta në trup. Një studim i vitit 2014, zbuloi se akupresura mund të ndihmojë në reduktimin e dhimbjeve kronike të kokës.

Aromaterapia. Aromaterapia duke përdorur vajra relaksues, si vaji esencial i livandës, mund të ndihmojë në lehtësimin e stresit.

Menaxhimi i stresit. Provoni metoda të tjera të lehtësimit të stresit, si masazhi ose angazhimi në hobet tuaja të preferuara.

Suplementet. Shumë njerëz pretendojnë se suplementet, si vitamina D dhe magnezi, mund të lehtësojnë simptomat e migrenës.

Mënyra të tjera për të menaxhuar migrenën përfshijnë:

  1. Kontrolle të rregullta me një mjek ose profesionist të kujdesit shëndetësor;
  2. Duke marrë medikamente sipas udhëzimeve;
  3. Kufizimi i marrjes së kafeinës dhe alkoolit;
  4. Duke qëndruar të hidratuar;
  5. Duke shmangur dritat e forta;
  6. Duke fjetur mjaftueshëm.
Mekuli Press është në prag të mbylljes. Vetëfinancohemi! Kemi shumë nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. NDIHMONA sot me vetëm 1 Euro!