DEPUTETËT E KOSOVËS NË KUVENDIN E SHQIPNISË – 1943

Deputetët e Kosovës në Asamblenë Kombëtare (Parlamentin e Shqipërisë) në Tiranë, 1943, ndërsa vendi kishte shpallur kursin e asnjëanësisë të njohur nga Zvicra dhe Turqia, po ashtu vende të paangazhuar në luftë, sikundër dhe ishte festuar Pavarësia e Dytë me trojet e bashkuara.
Nga e majta në të djathtë: Mulla Iljaz Spahiu – Broja, deputet i Drenicës, Iljaz Agushi – deputet i Prishtinës dhe nënkryetar i Parlamentit, Ferhat Draga – deputet i Mitrovicës, Bedri Pejani – deputet i Pejës.

  1. Iljaz Agushi u vra nga komunistët në Prishtinë, më 27 tetor 1943.
  2. Ferhat Bej Draga u vra nga komunistët në Krelan, afër Gjakovës, më 2 dhjetor 1944.

3 .Mulla Iljaz Spahija, u vra nga komunistët më 8 shkurt 1945.

Ndoshta ju pëlqen!
Loading...

4.Bedri Pejani, u helmua nga komunistët në Spitalin e Prizrenit ku ndërroi jetë më 6 korrik 1946.

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. Na ndihmoni!
Loading...