PASQYRA

Ç’të thuash o mik i dashur,
ne jem fajtorë vetë,
që rrimë në tryezë të mardhur,
me një kupë rake e një qepë.

Që fjalët i zbrazëm të gjitha,
siç zbrazen pjatat me gjellë të varfër,
dhe heshtim si dy uritha,
të dalë mbi arën e lagët.

Ç’të thush o mik, i ngratë,
ne jemi fajtorë të vetes,
për heshtjen e tryezës së thatë,
kësaj pasqyre të jetës.

Ju pëlqen!

Të lënë si dele të qethur me gërshërë,
gërshërë të vjetër krejt të pamprehur!
ç’tund kokën o mik zemërgjërë?
kjo s’është aspak për të qeshur…!

Dritëro Agolli

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.