Për disa njerëz, të qenit i sëmurë është një mënyrë jetese dhe ditët për t’u ndjerë mirë janë të pakta. Imuniteti përcaktohet nga disa faktorë. Gjenetika luan një rol të madh. Gjenet imunologjike janë të shumta dhe komplekse dhe përgjigja imune varet nga performanca e tyre.  Gjithashtu faktorët mjedisorë, si ndotësit dhe toksinat, mund të dobësojnë sistemin imunitar me kalimin e kohës. Faktorët e stilit të jetesës, duke përfshirë stresin, obezitetin, pirjen e alkoolit dhe higjenën e dobët, të gjithë mund të dobësojnë përgjigjen imune dhe të çojnë në infeksione më të shpeshta.

“Një mollë në ditë e mban mjekun larg” është një thënie e thjeshtë që përmban disa të vërteta. Nëse nuk hani një dietë të plotë dhe të ekuilibruar, trupi nuk mund të funksionojë në mënyrën më të mirë. Një dietë e varfër gjithashtu rrit rrezikun e sëmundjeve të ndryshme.

Ushqimi i mirë ka të bëjë me marrjen e lëndëve ushqyese, vitaminave dhe mineraleve që i nevojiten trupit tuaj. Grupmoshat e ndryshme kanë nevoja dhe kërkesa të ndryshme ushqimore, por të njëjtat rregulla të përgjithshme zbatohen për njerëzit e të gjitha moshave:

Ju pëlqen!

Hani një shumëllojshmëri frutash dhe perimesh çdo ditë.

Kufizoni marrjen e përditshme të yndyrave, natriumit dhe sheqernave.

Hani drithëra të plota sa herë që është e mundur.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.