Duke vënë në përdorim tregtar, shërbimet 5G do të bëhen pjesë e jetës sonë të përditshme.

Megjithatë, në disa vende, të tilla si Zvicra dhe Kina, publiku ka shprehur shqetësimin për rrezatimin e stacioneve bazë.

Të gjitha objektet natyrore lëshojnë rrezatim elektromagnetik, duke përfshirë dritën e diellit. Megjithatë, indeksi i rrezatimit është vendimtar kur ndikohet në shëndetin e njeriut.

Ju pëlqen!

Për shembull, në Kinë, standardi i sigurisë së rrezatimit është 0.47 W / m2, që është 10 herë më rigoroz se në SHBA dhe 20 herë më shumë se në disa vende evropiane.

Ekipi Huawei 5G kohët e fundit ka përdorur një instrument profesional për matjen e rrezatimit të objekteve të ndryshme, duke përfshirë pajisjet shtëpiake, për t’i krahasuar ato me rrezatim në stacionet bazë 5G.

Sigurisht, shumica e njerëzve janë më të interesuar në rrezatimin e telefonëve të mençur, pasi ato janë pajisje që miliarda njerëz përdorin çdo ditë. Ekipi erdhi me rezultatet e mëposhtme:

Vlera e rrezatimit të telefonit të mençur në gjendje boshe është 0.002 W / m2. Kur vendosni thirrjen, vlera e rrezatimit rritet në 0.03 W / m2, e cila është më e ulët se standardi i sigurisë EMF në Kinë – nga 0.47 W/m2.

Gjithashtu u testua rrezatimi i ruterëve wireless të shtëpisë – rreth 0.03 W / m2, e cila gjithashtu është shumë e sigurt, transmeton KosovaPress.

Furra me mikrovalë u provua gjithashtu. Kur ajo është e ndezur, vlera e rrezatimit mund të arrijë 2 W/m2, e cila tejkalon vlerën e sigurisë. Megjithatë, një metër më larg, vlera e rrezatimit zvogëlohet me shpejtësi, që është rreth 0.02 W/m2. Kjo do të thotë që ne duhet të qëndrojmë të paktën një metër larg nga mikrovala gjatë përdorimit të saj.

Më poshtë është një tabelë që tregon të afërmin e matur me standardet e lejuara EMF (Forca Elektromotor) në pjesë të caktuara të botës.

Image

Është e qartë se njerëzit janë të sigurt nga rrezatimi i stacioneve bazë 5G, madje edhe kur janë shumë afër tyre, meqë rrezatimi matet në një distancë prej një metër nga stacioni – 0.23 W / m2, i cili është i parëndësishëm.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.