Macet janë shoqëruar prej kohësh me mistikën; në Egjiptin e lashtë, macet nderoheshin si krijesa magjike që u sillnin fat dhe lidhje hyjnore njerëzve që kujdeseshin për to. Në nderim të këtyre kafshëve që ata i donin dhe i respektonin aq shumë, Egjiptianët u dhuronin atyre dhurata bizhuteri dhe i ushqejnë jashtëzakonisht mirë. Kur macet ngordhnin, njerëzit i mumifikonin, ashtu siç bënin për anëtarët e tyre të dashur të familjes, dhe ata vajtonin për periudha të gjata.

Në kulturat kelte, macet ishin të lidhura me magjinë dhe sferën e shpirtrave, dhe në kulturën irlandeze kishte mace mitologjike të quajtura “cait sidhethat”, që përkthehet në “mace zanash”. Thuhej se këto mace ishin krijesa dhe shpirtra të botës tjetër që merrnin formën e maceve.

Në kujtesën më të fundit, evropianët dhe kolonët e hershëm evropianë të Amerikës i lidhën macet me magjinë, por në një mënyrë më pak pozitive; macet shpesh mendoheshin se ishin “familjare” të shtrigave. Kur persekutimi i shtrigave të dyshuara ishte i zakonshëm, kafshët si macet shpesh akuzoheshin për magji, dhe nganjëherë madje ekzekutoheshin së bashku me pronarët e tyre.

Ju pëlqen!

Tani, macet janë kafshë shtëpiake të preferuara në shumë kombe në të gjithë globin; në fakt, macet janë kafshë shtëpiake edhe më të njohura se qentë në mbi 90 vende. Pra, me gjithë historinë dhe mitologjinë, historinë dhe dashurinë që shoqërojmë me macet, nuk është për t’u habitur që analizimi i ëndrrave që kemi me mace mund të jetë kompleks për t’u analizuar.

Si lidheni me macet

Ashtu si me shumicën e ëndrrave, gjëja e parë që duhet të keni parasysh është marrëdhënia juaj dhe ndjenjat për macet. Nëse jeni njeri që i doni, të shihni një mace në ëndërr ka të ngjarë të nënkuptojë diçka të ndryshme, sesa kur i urreni ose keni frikë nga macet.

Eshtë interesante, ndryshe nga shumë simbole në ëndrra, identiteti juaj gjinor mund të ndikojë gjithashtu në atë që do të thotë një mace për ju. Macet shpesh shoqërohen me cilësi që konsiderohen si përgjithësisht femërore si intuita dhe hiri. Ato gjithashtu janë shoqëruar me fuqinë femërore në të dyja mënyrat pozitive dhe negative; perëndesha egjiptiane Bastet shpesh përshkruhej si gjysmë mace, gjysmë grua, dhe ajo nderohej si një hyjni e fuqishme. Bastet ishte perëndeshë e mbrojtjes, kënaqësisë dhe shëndetit të mirë.

Macet gjithashtu janë shoqëruar me fuqinë e lige4 të femrës, e thënë se janë familjare të shtrigave dhe të afta për të ecur mes botëve, duke ndihmuar gratë e fuqishme (por të këqija) në kontrollin e njerëzve të tjerë, motit dhe pothuajse çdo gjë që ata duan t’i nënshtrohet vullnetit të tyre.

Si e tillë, nëse identifikoheni si një grua, mund të lidheni më ngushtë me macen në ëndrrën tuaj sesa me dikë që identifikohet si burrë, falë këtyre ndikimeve të vjetra kulturore. Macet dhe intuita juaj

Një mace kaliko

Nëse jeni një grua që ëndërroni për macet, kjo mund të ilustrojë perceptimin tuaj për veten tuaj. Nëse ëndrra ndihet pozitive dhe macja në ëndërr është e shëndetshme, lulëzon, gjuan, luan ose bën gjëra të tjera normale të maceve, ka të ngjarë të jetë një shenjë se po ndiheni të forta dhe të sigurta në fuqinë tuaj femërore.

Nëse jeni një burrë që ëndërron për macet, kjo mund të ketë të bëjë më shumë me atë se si ndiheni për marrëdhënien tuaj me gratë në jetën tuaj. Mund të jetë gjithashtu simbolike se si jeni duke u lidhur me feminitetin tuaj të brendshëm. Si burrat ashtu edhe gratë dhe gjithashtu kushdo që identifikohet si jo binar, megjithatë, duhet ta konsiderojë një mace që shfaqet në ëndërr si një shenjë për të kontaktuar ose për të qëndruar në kontakt me intuitën tuaj. Nëse macja është e shëndetshme dhe mirë, ka të ngjarë të jeni në rrugën e duhur me intuitën tuaj. Nëse lëndohet, sëmuret ose ju gërvisht, mund të jetë një shenjë se po injoroni intuitën tuaj dhe duhet të keni kujdes.

Çfarë bën macja në ëndrrën tuaj?

Nëse ëndërroni një mace që ka nevojë për ndihmë serioze sepse është abuzuar ose neglizhuar, dhe në ëndërr po ndiheni të thirrur për ta ndihmuar atë të shërohet, atëherë është e mundur që keni të bëni me traumën tuaj ose plagët emocionale që kanë nevojë për t’u kujdesur. Për shkak se macet shpesh shoqërohen me elemente emocionale, shpirtërore, intuitive të vetes sonë, takimi me atë që është injoruar ose abuzuar sugjeron që ka pjesë të vetes tuaj, që gjithashtu janë neglizhuar ose dëmtuar. Mund të jetë një sinjal për të marrë përgjegjësinë për shërimin tuaj në jetën tuaj të zgjuar dhe për ta trajtuar veten me të njëjtin nivel të dhembshurisë dhe kujdesit të dashur që do t’i jepnit një maceje të lënduar.

Eshtë interesante se kjo mund të jetë gjithashtu një shenjë se nuk duhet të heqësh dorë nga shpresa, pavarësisht nga dhimbja që ke, sepse ashtu si macet për të cilat thuhet se kanë 9 jetë, ju keni shumë, shumë shanse për t’u rimëkëmbur. Nëse ndiheni të thyer ose të pashpresë, mbani mend se si një mace, ju jeni të denjë për një shans të dytë dhe keni fuqinë për të shëruar dhe kapërcyer dhimbjen tuaj.

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.