Diku, drejtë e në fund të qënies tonë, ne në përgjithësi e dijm se ku duhet të shkojmë dhe se çfarë duhet të bëjmë. Por, ndonjëherë kur klouni, të cilën ne e quajmë “Unë”, sillet në një mënyrë aq të çmendur, sa që prezenca e zërit tonë të brendshëm nuk mund të ndjehet.

Carl Gustav Jung (1875 – 1961) – ishte psikiatër dhe psikoanalist zvicërran, i cili e themeloi psikologjinë analitike. Si një shkencëtar i shquar, ai e tërhoqi vëmendjen e psikoanalistit vjenez Sigmund Freud, i cili tek Jungu e gjeti potencialin e një trashëgimtari për shkencën e tij të re, Psikoanalizën.

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.