Sipas një studimi të ri, pirja e çajit të paktën tre herë në javë mund të zvogëlojë rrezikun e vdekjes nga sëmundjet kardiovaskulare dhe është e lidhur me një jetë më të gjatë dhe më të shëndetshme, të paktën në Kinë.

Studiuesit kinezë zbuluan se përfitimet shëndetësore të lidhura me çajin ishin më të theksuara tek ata që pinin rregullisht çaj për një periudhë më të gjatë kohore.

Studiuesit shikuan të dhënat nga 100.902 njerëz kinezë që nuk kanë histori sulmi në zemër, goditje në tru apo kancer dhe i ndanë në dy grupe: ata që e pini rregullisht, ata që e konsumonin jo shpesh dhe ata që nuk e konsumonin.

Ju pëlqen!

Analizat e tyre zbuluan se pirësit e rregullt të çajit kishin një rrezik 20% më të ulët të prekeshin nga sëmundjet e zemrës dhe goditjet në tru, dhe një rrezik prej 22% më të ulët të vdekjes nga sëmundjet e zemrës dhe goditja në tru.

Në analizën e tyre, studiuesit bënë një përjshtim pë rata persona që bëjnë aktivitet fizik apo i mbahen një diete, por gjithashtu edhe për konsumatorët e alkoolit dhe duhanit.

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike!