op Biden, presidenti i zgjedhur në SHBA pritet të propozojë në ditët e para të tij në detyrë një ligj për legalizimin e 11 milionë emigrantëve duke u ofruar atyre qytetarinë. Associated Press raporton se vendimi i paralajmëruar është e kunadërta e politikës së Donald Trump që e bazoi fitoren e tij të vitit 2016, pjesërisht edhe me pretimet kundër imigracionit.

Nëse Biden do të dalë të kalojë këtë draft me sukses atëherë në SHBA do të merrnin status legal 11 milionë imigrantë që kanë hyrë ilegalisht në vend, lëvizja më e madhe në këtë drejtim që nga presidenca e Ronald Reagan që legalizoi 3 milionë imigrantë në vitin 1986.

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.