Një viti fushat ka çuar në një moment historik për klubet gjermane.

Sipas Live Musik Kommission, një votim pothuajse unanim dje ishte në favor të një rekomandimi për të shpallur klubet vende kulturore.

Votimi ndjek një vit punë nga Forumi Parlamentar shumë-partiak për Klubin dhe Jetën e Natës. Ata propozuan që ligji të ndryshojë në mënyrë që rregulloret e ndërtimit të gjykojnë klubet dhe vendet e drejtpërdrejta, me vlerë të demonstrueshme, si vende kulturore. Ata gjithashtu propozojnë një klauzolë në lidhje me kufijtë e zhurmës.

Ju pëlqen!

Përveç njohjes kulturore, vendet e zgjedhura do të përfitojnë nga lehtësimet e taksave, do të mbrohen nga zhvendosja dhe do të lejohen të veprojnë në më shumë pjesë të qytetit. Teatrot, muzetë dhe sallat e koncerteve janë ndër vendet që konsiderohen kulturore, ndërsa dyqanet e basteve, bordellot, arkadat dhe kinematë konsiderohen të jenë argëtuese. Vetëm Berghain u dha statusi i një institucioni kulturor në 2016.

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.