Piktori Gazmend Freitag ka kënaqësinë të jetë pjesë e jetës publike në qytetin e Linzit dhe kultivon bashkëveprimin me artistët tjerë dhe publikun. Kështu që është e natyrshme për te të ulet në shinat e trenit në Stacionin e Linzit në Austri dhe ta përcjellë vetë portretin e tij në botë. A thua ku?

Mbase në Kosovë, atdheun e këtij artisti shqiptar. Ose në Amerikë, ku ai ka adhurues të shumtë. Apo ndoshta në Gjermani, ku jetojnë tri vajzat e tij. Në çdo rast – udhëtim të sigurtë!

*Gazmend Freitag është një artist i cili ka jetuar dhe aktualisht zhvillopn artin e tij në Linz të Austrisë. Ai ka lindur në zonën e Pataqanit të Poshtëm në Kosovë, më 25 Maj 1968.

©MekuliPress/ Dhuro sot vetëm 1 euro dhe shpëtoje MekuliPress. Ndihmo gazetarinë e pavarur nga partitë politike dhe oligarkët. FOTO: No copyright infringement is intended.