Bertolt Brecht (1898 ? 1956), Schriftsteller und Regisseur. Vor 90 Jahren, am 31. August 1928, wurde die Dreigroschenoper von Bertolt Brecht (Text) und Kurt Weill (Musik) im Berliner Theater am Schiffbauerdamm uraufgefuehrt, Regie fuehrte Erich Engel. Die "Dreigroschenoper" war der groesste Theatererfolg der Weimarer Republik. Zum Ende der Saison 192829 gab es international bereits 200 Inszenierungen und etwa 400.000 Besucher. Bis 1933 war sie in 18 Sprachen uebersetzt, die Nationalsozialisten verboten das Stueck. Bis heute ist sie das meistgespielte Stueck Bertolt Brechts, woran Weills Musik grossen Anteil hat. (Siehe epd-Feature vom 16.08.2018) *** Local Caption *** 00400039

“Analfabeti më i keq është analfabeti politik. Ai nuk dëgjon, nuk flet, nuk do t’ia dijë për ngjarjet politike. Ai nuk e di se kostoja e jetës, çmimi i fasuleve, i peshkut, i miellit, i qirasë, i këpucëve e i ilaçeve varen nga vendimet politike.

Analfabeti politik është kaq gomar sa krekoset dhe e fryn gjoksin duke thënë se e urren politikën. Nuk e di shtaza se nga injoranca e tij politike lind prostituta, fëmija i lënë rrugëve, grabitësi me thyerje, lind më i keqi i të gjithë banditëve, që është politikani mashtrues, mafiozi i korruptuar, lakeu i sipërmarrjeve kombëtare e shumëkombëshe”

/Bertold Brecht/MekuliPress/

*** VINI RE! Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon gazetën dhe kritikën tonë. Ndihmoje MekuliPress - Mbështete median e pavarur kombëtare.
Loading...
[wpedon id=16879]