Të thuash që propozimi për rritje të ministrive fuqizon Listen serbe sepse kinse jemi të detyruar t’ia japim dy ministri, është i pasaktë pra nuk qëndron.

Kushtetuta e Kosovës e thotë qartë, nenin përkatës e gjeni në vijim:

  1. Në Qeveri do të jenë së paku një (1) Ministër nga komuniteti Serb dhe një (1) Ministër nga ndonjë komunitet tjetër joshumicë në Kosovë. Nëse janë më shumë se dymbëdhjetë ministra, Qeveria do të ketë edhe një ministër të tretë, i cili përfaqëson një nga komunitetet joshumicë në Kosovë.

Pra është në diskrecion të Kryeministrit se cilin përfaqësues të komuniteteve e propozon Ministër.

Ju pëlqen!

Propagandat dhe deklaratat e pavërteta kundrejt Lëvizjes asnjëherë nuk na kanë dëmtuar mirëpo nuk është korrekte para qytetarëve të thuhen qëndrime të pasakta.

MekuliPress është në prag të mbylljes. MBËSHTETE SOT GAZETARINË E PAVARUR DHE ORIGJINALITETIN E MEKULIPRESS. Kemi shumë nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. NA NDIHMO sot, të paktën edhe me 1 Euro!