Ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani ka komentuar vendimin e Kushtetueses për votën e deputetit Etem Arifi.

“Në aspektin profesional, vendimi është shumë i çuditshëm. Ky vendim i ndalon çdokujt kandidimin nëse ka qenë i dënuar në tre vitet e fundit”, tha ai.

SHOWBIZ
AKTUALE
Enver Hasani: Vendimi i Kushtetueses i çuditshëm, i ndalon kandidimin çdokujt që është dënuar në tri vitet e fundit
MË: 22 DHJETOR 2020 NË ORA: 00:03
Enver Hasani dhe Albin Kurti

Ju pëlqen!

Ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani ka komentuar vendimin e Kushtetueses për votën e deputetit Etem Arifi.

“Në aspektin profesional, vendimi është shumë i çuditshëm. Ky vendim i ndalon çdokujt kandidimin nëse ka qenë i dënuar në tre vitet e fundit”, tha ai.

Hasani thotë se nuk është e vërtet ajo që thotë Kushtetuesja në raport me Komisionin e Venecias. Sipas tij ky komision nuk ka konstatuar asnjëherë ato që po i thotë Kushtetuesja.

“Gjykata Kushtetuese ka dhënë vendim dënues. Këtë mund ta bëjë vetëm Gjykata Penale”.

Ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese thotë se Albin Kurti mund të kandidojë për kryeministër të vendit por jo edhe për deputetë të Kuvendit.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.