Profesori, Binak Maxharraj, ka adresuar akuza të rënda ndaj Qeverisë së Kosovës, ndër ta i ka quajtur të pabesë si dhe të kapur nga kupola e krimit të organizuar dhe korrupsionit

Ai mes tjerash gjithashtu potencon se të gjithë janë bërë milionerë pa meritë me hajni

Image

Binak MaxharrajFOTO GALERI

Ndoshta ju pëlqen!
Loading...

“Qeveria e Kosovës është një Qeveri kaçakësh, mafiozesh,e bandave në të cilën nuk dinë kush se çka po ndodhë, nuk ka kurrfarë rregulli. Është një Qeveri harambashash, bizonëve. Qeveri ku askush nuk i beson askujt,por të gjithë janë të pabesë. Një Qeveri lidhjesh me fijet e nepotizmit me njerëz jo të meritës. Një Qeveri dhe shtet i kapur nga kupola e krimit të organizuar dhe korrupsionit. Një Qeveri ku asnjë dikaster i saj nuk janë të lidhur, por punojnë krye në veti,mungon hierarkia e përgjegjësisë ku secili kujton se është me i mençur se tjetri, bash si në kohën e bajraktarizmit. Një Qeveri e përbërë nga njerëzit që nuk marrin vesh në punët e shtetit, nuk kanë njohuri elementare se si bëhet shteti, si ndërtohet ai por edhe si mbrohet. Te gjithë janë të përfshirë në afera dhe skandale krimi të organizuar që si japin përgjegjësi as kujt e as që janë të ndërgjegjshëm. Të gjithë janë bërë milionerë pa meritë me hajni. Nuk janë korrekt me njeri tjetrin, e nënçmojnë njeri tjetrin, nuk kanë kurrëfar kulture elementare në ndërtimin e shtetit”, ka thënë ai.

Maxharraj ka shtuar se, Ministria e punëve të Jashtme është njëra ndër më skandalozet dhe se stafi i saj nuk është profesional.

“Por, me skandalozja në gjithë këto skandale dhe afera është ajo e Ministrisë së jashtme në krye me Behgjet Pacollin, i cili është shumë i paaftë për diplomaci,nuk i ka as njohurit elementare në punët e diplomacisë. Për shkak të kësaj gjendje Kosova që sa vite nuk ka asnjë njohje, por çnjohje nga Serbia. Ministria e punëve të Jashtme është njëra ndër më skandalozet e papërgjegjshme, nuk ka staf profesional trupës diplomatike”, ka theksuar ai.

Për më tepër, profesori Maxharraj, ka thënë se vendimi i fundit nga qeveria e Kosovës si dhe nga Ministria e Jashtme për të lejuar apo mos lejuar hyrjen zyrtarëve të Serbisë, ka krijuar skandal diplomatik.

“Vet Ministri Pacolli duke menduar se është dikush në politikë, por është plotësisht i dështuar në politikë,por tashti edhe në diplomaci i cili po ia qete “faqen e zezë” Kosovës me skandale të afera të ndryshme. E fundit është kjo kur tha se iu ndalohet të gjithë zyrtarëve serb vizita në Kosove. Kjo krijoi skandal diplomatik, sepse Serbia e alarmoi botën me këtë. Por, ishte i rreptë në këtë vet Kryeministri Haradinaj, i cili e tha se kjo nuk është e vërtetë. E turpëroi me të drejt Behgjet Pacollin. Këso vizitash kanë qenë të ndaluar edhe më parë, por janë hequr me kërcënimin e ndërkombëtareve.

Për më tepër, profesori ka përmendur edhe të bëmat e Qeverisë PAN-në si dhe rastin e depërtimin e shtetasëve turq për të treguar se sa janë tëdakorduar pushtetarët.

Mu për këtë arsye skandalet dhe aferat janë pjesëpërbërëse e kësajqeverie. Tipërmendim skandalin kur këta pushtetar me 21 dhjetor 2017 dishtën të ia fusin thikën pas shpine Amerikës duke tentuar ta shfuqizojnë Gjykatën Speciale tëcilën vet e kishin formu,ose aferën edhe me skandaloze me deportimin e Turqve me leje qëndrimi të rregullta,të cilat i kapen si “gjanë e gjallë” dhe i deportuan në Turqi. Për këtë as vete Kryeministri Harajdinaj nuk dinte gjë, ndërsa akterii këtij skandali Presidenti Hashim Thaçi me Komisioni Parlamentar për hetimin e kësaj çështje. Kjo tregon më së miri se sa të çdokorduar janë, sa nuk i kanë besën njeri tjetrin në këtë shtet”, ka deklaruar ai.

Për këtë vendim të MPJ-së pati reaguar edhe Bashkim Evropian duke kërkuar që të respektohet marrëveshja për vizita e nënshkruar në Bruksel, ka tentuar të marrë përgjigje nga këshilltari i BehgjetPacollit, JetlirZymberaj, i cili edhe e plasoj informacionin se kjo ministri ka marrë vendim për ndalimin e vizitave për zyrtarët e Serbisë.

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. Na ndihmoni!
Loading...