Përfitimi i parë që na vjen në mendje kur mendojmë për kafenë është se ajo ndihmon kur jemi të lodhur. Kafeja dhe pijet e tjera që përmbajnë kafeinë rrisin aktivitetin në trurin tonë i cili ndihmon në rritjen e vigjilencës, uljen e lodhjes dhe rritjen e përqendrimit.

Kjo mund të jetë një shtysë për shumë njerëz që marrin kafenë e mëngjesit. Megjithatë, mund të ketë efekte anësore potencialisht negative për disa, pasi kafeina prek të gjithë në mënyra të ndryshme dhe disa njerëz mund të jenë më të ndjeshëm ndaj kafeinës se të tjerët.

Disa anë negative mund të përfshijnë ndjenjën e nervozizmit ose ankthit, rritje të rrahjeve të zemrës apo probleme me gjumin.

Ju pëlqen!

Hulumtimet ndër vite kanë rezultuar në përfundime të dyzuara nëse mund të vazhdojmë rregullimin e përditshëm të kafesë. Gjetjet e studimit nuk tregojnë domosdoshmërisht se kafeja ka një efekt mbrojtës në zemër, por se nuk shkakton efekte të dëmshme në zemër. Do të duheshin 80 deri në 100 filxhanë kafeje për të shkaktuar një dozë vdekjeprurëse nga kafeina.

Disa studime tregojnë gjithashtu një përfitim të vogël kur bëhet fjalë për konsumimin e moderuar të kafesë.

Është e rëndësishme të thuhet se në burimet bimore të kafeinës, dhe veçanërisht në kafe, ka një gamë të gjerë përbërësish dhe lëndësh ushqyese të tjera, si antioksidantët, që gjithashtu mund të kenë një ndikim pozitiv në shëndetin e zemrës.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.