Disa njerëz gjithsesi mund ta “zbukurojnë” veten. Të tjerët, megjithatë, shkojnë në skajshmërinë tjetër dhe vlerësojnë veten më keq se që e vlerëson rrethi i tij/saj.

A mendoni që jeni më i/e mençura, më i/e bukura, më i/e mirë seç ju shohin të tjerët?

Me gjithë tezën që nuk e vlerësojmë veten objektivisht dhe që kur mendojmë për karakteristikat tona nuk jemi objektivë, studimi i Universitetit në Toronto tregon se nuk është ashtu, transmeton Telegrafi.

Ju pëlqen!

Konkluzioni i studimit, që jemi dukshëm realë kur vlerësojmë veten dhe që pasqyra jonë nuk është më pozitive se ajo të cilën ka rrethi ynë, i ka befasuar shkencëtarët. Përse është ashtu?

Disa njerëz gjithsesi mund ta “zbukurojnë” veten. Të tjerët, megjithatë, shkojnë në ekstremin tjetër duke vlerësuar veten më keq seç e vlerëson rrethi i tyre.

Mirëpo edhe njëra edhe tjetra qasje kanë çmimin përse njerëzit në mënyrë të pavetëdijshme zgjedhin të jenë objektivë. Për shembull, ai i cili ka pasqyrë të mirë për veten, mbase nuk i sheh informacionet negative për personalitetin e tij të cilat vijnë nga të tjerët apo refuzon t’i pranojë.

Çfarëdo që të jetë shkaku, rezultati mund të jetë negativ, sepse, siç theksojnë shkencëtarët, tipi i personalitetit është faktor i rëndësishëm i parashikimit të suksesit në jetë.

Shkencëtarët për këtë thonë që do t’ia vlente të bëheshin hulumtime të hollësishme, të cilat do të tregohen se a kalojnë keq në punë apo në shkollë ata të cilët “zbukurojnë” veten.

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.