Ushqimi jo i shëndetshëm shkakton probleme të zemrës, presion të lartë të gjakut dhe një mori problemesh të tjera shëndetësore. Për më tepër, hulumtimet e ndryshme tregojnë se ushqimi jo i shëndetshëm lidhet edhe me shkaktimin  e sëmundjeve mendore.

Sipas raporteve të shumta del se çdo vit 600 milionë njerëz, ose  1 në 10 njerëz në botë, sëmuren pas konsumimit të ushqimit jo të shëndetshëm. Raportet e tilla tregojnë se sëmundjet shkaktohen nga baktere, viruse, parazitë, toksina dhe kimikate që gjenden në ushqimet që i konsumojmë çdo ditë. Por nëse ushqimi jo i shëndetshëm është kaq i keq për ne, pse të mos fillojmë të konsumojmë vetëm produkte ushqimore të shëndetshme?

Kërkoni ushqime që nuk përmbajnë yndyra të hidrogjenizuara. Ngrënia e produkteve që përmbajnë yndyra të hidrogjenizuara rrit rrezikun që të prekeni nga sëmundjet e zemrës dhe të pësoni infarkt. Si pasojë e konsumimit të ushqimeve të tilla ju rrezikoni edhe të prekeni nga  diabeti i tipit 2.

Ju pëlqen!

Kërkoni produkte që nuk janë të modifikuara gjenetikisht. Këto produkte  kanë efekte negative afatgjate në shëndetin tonë. Toksinat nga insekticidet e përdorura në bimë kalojnë në gjakun tonë dhe mbesin aty ndërsa ndryshimet që bëhen në gjenet e produkteve ndikojnë në rritjen e numrit të baktereve të dëmshme në trupin tonë. Si pasojë e produkteve të modifikuara gjenetikisht shfaqen edhe shumë sëmundje  kronike dhe dëmtojnë ndjeshëm imunitetin tonë.

Kërkoni produkte që nuk përdorin ngjyrues artificial. Efektet e ngjyruesve artificial fillojnë nga hiperaktiviteti te fëmijët deri te shkaktimi i alergjive dhe kancerit.

Prandaj kërkoni ushqime që nuk përmbajnë  këto elemente. Shembulli më i mirë i ushqimeve të shëndetshme janë produktet COOP. Produktet COOP  janë produkte evropiane të cilësisë më të lartë. Këto njihen si produkte të shëndetshme fal mënyrës sesi prodhohen, ruajtjes dhe përmbajtjes që kanë.

COOP kujdeset që produktet e tyre të mos përmbajnë asnjë nga elementet e përmendur më lartë dhe elemente të tjera të dëmshme për ne.

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.