”Kuriozitet”

Sakaq, një gravurë e vitit 1879 e publikuar kohë më parë, nga studiuesi Armand Plaka, hedh dritë mbi detaje interesante të emërtime të ndryshme të territoreve në kufinjtë shqiptaro-grek.

Është fjala për Kanalin e Korfuzit, që dikur thirrej ndërkombëtarisht: kanali shqiptar. Diçitura në gravurën e vitit 1879,  botuar në një revistë finlandeze, vërteton pikërisht këtë.

Ju pëlqen!

©MekuliPress/ Dhuro sot vetëm 1 euro dhe shpëtoje MekuliPress. Ndihmo gazetarinë e pavarur nga partitë politike dhe oligarkët. FOTO: No copyright infringement is intended.