Ballina Kërko

aurenc bebja - rezultatet e kërkimit

Nëse ju nuk jeni të kënaqur me rezultatet, ju lutem të bëni një tjetër kërkim

Deklarata e Winston Churchill për Shqipërinë dhe luftëtarët e saj

Nga Aurenc Bebja  “La France” ka botuar, të premten e 5 nëntorit 1943, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me deklaratën e Winston Churchill-it për...

“Abdyl Frashëri u arrestua në hyrje të Durrësit, si shkoi deri aty dhe çfarë...

Nga Aurenc Bebja “Le Temps” ka botuar, të premten e 27 majit 1881,  në faqen n°2, shkrimin e Korrespondencës politike të Vjenës në lidhje asokohe...

Lidhjes e Prizrenit dhe dy misionet e saj

Nga Aurenc Bebja  “Le Siècle” ka botuar, të dielën e 27 qershorit 1880, në faqen n°2, shkrimin e gazetës austriake “Neue Freie Presse” në lidhje me...

Çfarë i propozoi mbreti Zog Fan Nolit që të kthehej në Shqipëri?

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 10 Maj 2020 “L’Express de Mulhouse” ka botuar, të shtunën e 2 prillit 1938, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me...

Le Voltaire (1911) / Intervista ekskluzive me Ismail Qemalin në Kostandinopojë mbi revoltën e...

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 7 Maj 2020 “Le Voltaire” ka botuar, të mërkurën e 8 marsit 1911, në faqen n°3, intervistën e Ismail Qemalit...

Reichspost (1908) / Çerçiz Topulli ka përgatitur organizimin revolucionar në të gjithë Shqipërinë me...

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 4 Maj 2020 “La Petite République” ka botuar, të hënën e 20 korrikut 1908, në faqen n°3, shkrimin e gazetës...

Reichspost (1908)/Çerçiz Topulli ka përgatitur organizimin revolucionar në të gjithë Shqipërinë me qëllim shpalljen...

“La Petite République” ka botuar, të hënën e 20 korrikut 1908, në faqen n3, shkrimin e gazetës vjeneze “Reichspost” në lidhje me lëvizjet e...

Gazeta hebraike më 1935: Aktori i njohur hebre Aleksandër Moisiu vdiq nga një grip

“L’Univers Israélite” ka botuar, të premten e 29 marsit 1935, në faqen n°10, një shkrim në lidhje me ndarjen nga jeta të aktorit të famshëm...

Isa Boletini dhe Ismail Qemali për gazetën vieneze: Kosova dhe Mitrovica duhet t’i bashkohen...

“Le Soir” ka botuar, të shtunën e 12 prillit 1913, në ballinë, një shkrim në lidhje me deklaratën e Ismail Qemalit dhe Isa Boletinit...

Isa Boletini dhe Ismail Qemali per gazetën vieneze: Kosova dhe Mitrovica duhet t’i bashkohen...

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 27 Prill 2020 “Le Soir” ka botuar, të shtunën e 12 prillit 1913, në ballinë, një shkrim në lidhje me deklaratën e...

Lajmet e fundit