Më 9 Qershor 1937, për herë të parë publikohet dhe reklamohet Plazhi i Durrësit si vend pushimi dhe turizmi.

Sipas gazetave të kohës, atje ishin ngritur vilat e njerëzve të pasur dhe disa kabina publike për qytetarët. Pronarët e “banjove popullore” siq quheshin kabinat, ishin Rexhep Breshku dhe Noti Strati.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.