Koronavirusi ende luan një rol të rëndësishëm në mënyrën se si ndihet ekonomia globale. Shumë ekspertë flasin për ndikimin negativ të epidemisë në industri të ndryshme në shumë vende të botës.

Sidoqoftë, ka industri që po përjetojnë një rritje të vazhdueshme të të ardhurave, ja kush janë disa prej tyre:

Porositja dhe dorzimi i produkteve online

Ju pëlqen!

Në lidhje me përhapjen e koronavirusit, shumë njerëz kanë frikë të shkojnë në vende të populluara, veçanërisht në supermarkete. Kjo është arsyeja pse shërbimet e ofrimit të ushqimit janë bërë veçanërisht të njohura. Vetë shitësit me pakicë gjithashtu shënojnë popullaritetin në rritje të ofrimit të shërbimeve në internet. Një pikë e rëndësishme është gjithashtu që njerëzit kanë tendencë të rezervojnë produkte në mënyrë që ata të mund të qëndrojnë në shtëpi për ca kohë. Për të mos tërhequr qese të rënda me furnizime nga dyqani.

Përveç ushqimit, ka pasur një rritje të kërkesës për shpërndarjen në internet të ushqimit të kafshëve. Përveç kësaj, rritja vërehet midis shitësve në internet jo vetëm të produkteve ushqimore, por edhe mallrave të tjerë si libra, kimikate shtëpiake dhe të tjera.

Shitja e produkteve të pastrimit

Një nga rekomandimet për të zvogëluar rrezikun e infektimit me virusin është që vazhdimisht t’i trajtoni duart tuaja me xhel që përmbajnë alkool. Për më tepër, rekomandimet përfshijnë gjithashtu pastrimin e dorezave të dyerve, kangjellave dhe sipërfaqeve të tjera me produkte pastrimi. E gjithë kjo çon në faktin se ka një rritje të shitjeve të produkteve të pastrimit, si dhe alkoli i duarve dhe pecetat.

Shumë prodhues rritën ndjeshëm çmimet për këto mallra në gjithë botën dhe fitimet po rriten me një ritëm të jashtëzakonshëm.

Lojërat online

Shumë shërbime të lojërave video kanë parë një rritje të mprehtë të numrit të përdoruesve. Padyshim, platformat dhe shërbimet e lojërave në internet po përjetojnë një bum të vërtetë të popullaritetit dhe, si rezultat, rritjen e fitimit. Në të njëjtën kohë, industria gjithashtu ndjen ndikimin negativ të epidemisë: shumë ekspozita, gara dhe konferenca të rëndësishme, të cilat tërheqin tradicionalisht një numër të madh vizitorësh, u anuluan.

Aplikacionet e komunikimit online me video

Sipas korporatave, numri i shkarkimeve të Konferencës Tencent, ËeChat Ëork, Zoom, Ekipet e Microsoft dhe Slack është rritur gati pesëfish nga fillimi i vitit. Ekspertët ia atribuojnë këtë rritje epidemisë së koronavirusit. Aplikacione të ngjashme u shkarkuan nga 1.4 milion përdorues të rinj nga App Store dhe Google Play vetëm në javën e parë të Janarit. Deri në javën e parë të marsit, ky numër është rritur në 6.7 milion. Kjo për faktin se për shkak të anulimit të fluturimeve dhe udhëtimeve, shumë korporata janë të detyruara të mbajnë takime dhe ngjarje të tjera duke përdorur komunikime video.

Shërbimet televizive me pagesë

Kompani të ndryshme në gjithë botën që ofrojnë shërbime televizive kanë një numër të madh përdoruesish. Disa kompani gjithashtu po ofrojnë disa shërbime falas për të tërhequr klientë potencialë. (ordonews)

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.