Amazon, Apple, Facebook, Google dhe Twitter publikuan fitimet e tyre për tremujorin e fundit. Performanca e Apple ishte më zhgënjyese në grup pasi të ardhurat u dobësuan në shitjet e iPhone.

Pesë gjigantë të mëdhenj të teknologjisë postuan fitime të përziera në tremujorin e fundit ndërsa ndeshen me një ngadalësim ekonomik të shkaktuar nga pandemia dhe një vëzhgim më të madh politik.

Amazon, Apple, Alphabet i Google, Facebook dhe Twitter raportuan fitime që tejkaluan pritjet e analistëve, por një pamje e zbehtë çoi në ulje të çmimeve të aksioneve për të gjithë, përveç Alphabet në treg.

Ju pëlqen!

Fitimet vijnë një ditë pasi CEO të Facebook, Google dhe Twitter u grumbulluan nga Komiteti i Tregtisë i Senatit të Shteteve të Bashkuara për akuzat për paragjykim anti-konservator. Drejtuesit e lartë refuzuan akuzat në dëshmitë e tyre.

Rezultatet treguan një fitim të kombinuar prej 38 miliardë dollarësh për Amazon, Apple, Facebook dhe Google.

Amazon raportoi një fitim rekord prej 6.3 miliardë dollarësh në tremujorin e tretë, pothuajse trefishi i fitimeve të kompanisë në të njëjtin tremujor të vitit të kaluar.

Të ardhurat u rritën me 37% nga viti i kaluar pasi Amazon raportoi 96.1 miliardë dollarë në shitje neto, të ardhura nga një rritje e vazhdueshme në blerjet në internet për shkak të pandemisë COVID-19.

Apple kishte rezultatet më zhgënjyese në grup me një rënie modeste të fitimeve. Fitimi i Apple ra me 7% në 12.7 miliard dollarë.

Aksionet e Apple gjithashtu ranë me 5.9% pasi njoftoi shitjet më të dobëta të iPhone, burimi kryesor i të ardhurave për gjigantin e teknologjisë.

Ndërsa të ardhurat u rritën në 64.7 miliardë dollarë në tremujorin e katërt fiskal, të ardhurat nga shitjet e iPhone ‘rrëshqitën’ rreth 20% nga një vit më parë, duke i bërë investitorët të shqetësuar.

Pasi pësoi rënien e saj të parë tremujore në të ardhurat në tremujorin e mëparshëm, fitimet e Alphabet, komania mëmw e Google u rritën me 59% në 11.2 miliardë dollarë. Të ardhurat e kompanisë u rritën me 14% në 46.2 miliardë dollarë.

Fitimet e Facebook u rritën me 29% nga viti i kaluar në 7.8 miliardë dollarë dhe të ardhurat u rritën në 21.2 miliardë dollarë, por duke parë përpara në vitin 2021 kompania parashikoi një “sasi të konsiderueshme pasigurie”.

Twitter fitoi 28,66 milion dollarë, 22% më pak se vitin e kaluar dhe të ardhurat u rritën me 14% në 936,2 milion $.

Kompania parashikoi gjithashtu pasigurinë që do të shkonte përpara, pjesërisht për shkak të zgjedhjeve të ardhshme në SHBA dhe tha se është “e vështirë të parashikosh se si sjellja e reklamuesit mund të ndryshojë”.

SCAN

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.