Këtu janë 30 fakte psikologjike që duhet  t’i dini të cilat janë shumë te nevojshme për ju dhe disa do të ju lënë pa fjalë.

1.Truri juaj është më kreativ kur jeni të lodhur.

2.Rënia në dashuri ka një efekt të ngjashëm neurologjik sa rritja e kokainës.

Ju pëlqen!

3.Besimet optimiste për të ardhmen mund të mbrojnë njerëzit nga sëmundjet fizike dhe mendore.

4.Mbajtja e duarve me dikë që e doni mund të lehtësojë dhimbjen fizike, si dhe stresin dhe frikën.

5.Vullnetarët janë shumë më të kënaqur me jetën e tyre sesa jo vullnetarët.

6.Njerëzit me vetëbesim të ulët tentojnë të “përpiqen” dhe t’i poshtërojnë të tjerët.

7.Sa më shumë të jeshë i pasigurt, aq më shumë po i hapni dhe I mbroni idetë e tuaja.

8.Kujtimet  treten me kalimin e kohës. Njeriu ka të paktën një pjesë të rreme të kujtesës.

9.Ne duket se injorojmë ata që na adhurojnë dhe i kushtojmë më shumë vëmendje atyre që na injorojnë.

10.Depresioni është rezultat i të menduarit mbi të. Mendja krijon probleme që as nuk ekzistojnë.

11.Të jesh me njerëz të lumtur të bën të lumtur.

12.Njerëzit e zgjuar nënvlerësojnë veten dhe njerëzit injorantë mendojnë se janë të shkëlqyeshëm.

13.Kur ju kujtohet një ngjarje e kaluar, ju kujtohet herën e fundit që kujtuat.

14.Kënga juaj e preferuar është ndoshta e preferuar, sepse ju e shoqëroni atë me një ngjarje emocionale në jetën tuaj.

15.Lloji i muzikës, që dëgjoni, ndikon në mënyrën se si e perceptoni botën.

16.Dashuria romantike është biokimikisht e padallueshme nga një çrregullim i rëndë obsesiv-kompulsiv.

17.Fobitë mund të jenë kujtime të kaluara nëpër gjenerata në ADN, sipas një studimi të ri.

18.Studiuesit po debatojnë për shtimin e varësisë në internet në listën e çrregullimeve mendore.

19.Truri trajton refuzimin si dhimbje fizike.

Rreth 68% e njerëzve vuajnë nga Sindromi Phantom Vibration, ndjenja se telefoni i telefonit po vibron kur nuk është.

21.Fëmija mesatar i shkollës së mesme sot ka të njëjtin nivel ankthi si pacienti mesatar psikiatrik në fillim të viteve 1950.

22.Praktikat fetare, si lutja dhe shërbimet e ndjekjes, lidhen me nivele më të ulta të shqetësimit psikologjik.

23.Askush i lindur i verbër nuk ka zhvilluar kurrë skizofreninë  -(është një çrregullim kronik dhe i rëndë mendor që ndikon në mënyrën se si një person mendon, ndjen dhe sillet. Njerëzit me skizofreninë mund të duken sikur kanë humbur kontaktin me realitetin. Edhe pse skizofrenia nuk është aq e zakonshme sa çrregullimet e tjera mendore, simptomat mund të jenë shumë paaftësi).

24.Vendimet tuaja janë më racionale kur mendoni në një gjuhë tjetër.

25.Studimet e sjelljes njerëzore sugjerojnë se një person që humb telefonin e tyre  përjeton një panik të ngjashëm me një përvojë të afërt me vdekjen.

26.Një përqafim më i gjatë se njëzet sekonda do të lëshojë kimikate në trupin tuaj që ju bëjnë të besoni personit që ju përqafoni.

27.Njerëzit janë më të ndershëm kur janë fizikisht të lodhur. Kjo është arsyeja pse njerëzit rrëfejnë gjëra gjatë bisedave të natës së vonë.

28.Çokollata shkarkon të njëjtën kimik në trupin tuaj që prodhohet kur filloni të bini në dashuri.

29.Lumturia, zemërimi, trishtimi, frika, neveria  dhe habia janë gjashtë emocionet që shprehen universalisht.

30.Njerëzit kanë tendencë të jenë më të lumtur kur mbahen të zënë, pasi kjo i pengon ata të mendojnë për gjërat negative në jetë.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.