Të gjithë prindërit duan që fëmijët e tyre të kenë jetën më të mirë të mundshme. Shumë prej tyre punojnë në mënyrë që të jenë në gjendje të blejnë lodra të reja për ta, të tjerët janë të rreptë sepse duan që fëmijët e tyre të disiplinohen, të tjerët u japin fëmijëve një zgjedhje dhe i mësojnë atyre të marrin vendime të tyre. Çdo familje ka mënyrat e veta të edukimit, por ka një gjë që të gjithë prindërit kanë të përbashkët: kur ata shikojnë prapa, të gjithë duan të rregullojnë disa gabime që bënë në të kaluarën. Më poshtë ju sjellim disa nga gabimet qe shumica e prindërve bëjnë, për të cilat pendohen më vonë dhe që ju do të ishte mirë mos ti përsërisnit pas tyre:

1.Ata nuk e shijojnë plotësisht komunikimin me fëmijët e tyre. Çdo marrëdhënie midis prindërve dhe fëmijëve duhet të jetë e lirshme dhe të ketë një komunikim të plotë.

2.Nuk i përqafojnë shpesh fëmijët e tyre. Shkencëtarët kanë provuar rëndësinë e përqafimeve për shëndetin moral dhe fizik.

Ju pëlqen!

3. Nuk luajnë mjaftueshëm me lojëra kreative me fëmijët e tyre. Nuk është e thënë se nëse luani lojëra krijuese me fëmijën tuaj, ata definitivisht do të bëhen një artist i madh ose një muzikant, por është mirë të përfshini fëmijën tuaj në shumë aktivitete të ndryshme, pasi mund të zbuloni atë që ata kanë interes më së shumti.


©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.