Një video e rrallë është publikuar nga një shqiptar i cili po jeton në Ukrainë.

Ai flet në gjuhën shqipe duke treguar se nuk ka harruar gjuhën, traditën dhe zakonet e shqiptarëve. Po ashtu në video tregohet se familjet shqiptare nga Korça kanë emigruar para 250 vjetësh në Ukrainë.

Ai tregon se është toskë dhe thotë se shumë familje shqiptare janë në Ukrainë.

Në anën tjetër, sot, ca shqiptarë, pas vetëm 1 apo dy vitesh në mërgim, fillojnë të dhunojnë gjuhën shqipe duke përdorur fjalë e shprehje të gjuhës së vendit, me shpresën mos po bëhën më “modern” dhe më shprehës si për shembull: “Barnehage”, “snil”, “ferie”, “vanskelig”, “jul”, “fast”, “sykmeldt”, krank”, “Tankstelle”, “Bahnhof”, “Trik”, “Løn”, “sa år i ke” etj., etj., shkruan MekuliPress.com  /MekuliPress.com/ 
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress

*** VINI RE! Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon gazetën dhe kritikën tonë. Ndihmoje MekuliPress - Mbështete median e pavarur kombëtare.
Loading...
[wpedon id=16879]