Një vajzë nga Tajvani për pak sa nuk është verbuar si pasojë e përdorimit të celularit.

Miss Chen, 25 vjeç, e kishte përdorur celularin e saj për më shumë se dy vite me maksimumin e ndriçimit. Si pasojë e dëmit që pësoi në sy, Chen tashmë nuk sheh qartë, ka dhimbje në sy si dhe nuk i pushojnë lotët.

Dr. Hong, nga Spitali Universitar ‘Fooyin’, tha se ajo e kishte ekspozuar veten në më shumë se 600 lumen për dy vite me radhë, kur niveli i përditshëm i rekomanduar është rreth 300.

Sipas tij, kjo praktikë mund të djegë deri në 500 vrima në kornean e syrit.

Sipas mjekut që e vizitoi, ekspozimi i syrit në 600 lumen për vetëm dy orë mund të ketë të njëjtin efekt si ta pjekësh në mikrovalë. /MekuliPress.com/

Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress

VINI RE! Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon gazetën dhe kritikën tonë. Ndihmoje MekuliPress - Mbështete median e pavarur kombëtare.
[wpedon id=16879]