Në botë janë ende 166 milionë fëmijë nën moshën pesë vjeç, që nuk janë të regjistruar.

Sipas të dhënave nga UNICEF-i një në katër fëmijë nuk janë regjistruar, apo 20 përqind në nivel botëror.

Hapa të mëdha janë bërë sidomos në Bangladesh, Indi dhe Nepal, ndërsa në fund për përparimet e bëra janë Etiopia, Zambia dhe Çadi.

Ndoshta ju pëlqen!
Loading...

“Një fëmijë që nuk regjistrohet, kur lindet, është ‘i padukshëm’, nuk ekziston për qeverinë ose ligjin. Pa prova që vërtetojnë identitetin, shpesh fëmijët përjashtohen nga shkollimi, kujdesi mjekësor apo shërbime të tjera jetësore dhe janë më të prekshëm nga shfrytëzimi dhe abuzimi”, deklaroi Henrietta Fore, drejtoresha e UNICEF.

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. Na ndihmoni!
Loading...