Publiku nuk do të shohë rekordet e Shtëpisë së Bardhë të Donald Trump për vite me radhë, por shqetësimi është në rritje se mbledhja nuk do të jetë e plotë – duke lënë një vrimë në historinë e një prej presidencave më të trazuara të Amerikës.

Trump ka qenë kavalier në lidhje me ligjin që kërkon që të dhënat e presidencës të ruhen. Ai e ka zakon të grisë dokumente para se t’i hedhë jashtë, duke i detyruar punëtorët e Shtëpisë së Bardhë të kalojnë orë të tëra duke i bashkuar ato.

Stafi i Shtëpisë së Bardhë shpejt mësoi për shpërfilljen e Trump për dokumentet pasi ata panë se ai i grisi dhe i hodhi.

Ju pëlqen!

Stafi i Trump gjithashtu u angazhua në praktika të diskutueshme duke përdorur email privat dhe aplikacione mesazhesh. Ish këshilltari i Shtëpisë së Bardhë Don McGahn në shkurt 2017 dërgoi një memo që udhëzonte punonjësit të mos përdorin aplikacione jo-zyrtare të mesazheve ose llogari private të postës elektronike.

Administrata e Biden mund të kërkojë të shohë regjistrat e Trump menjëherë, por ligji thotë se publiku duhet të presë pesë vjet përpara se të paraqesë kërkesat e lirisë së informacionit. Edhe atëherë, Trump – si presidentët e tjerë para tij – po kërkon kufizime specifike për hyrjen në publik të regjistrave të tij deri në 12 vjet.

Burimi: The Guardian

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.