Emancipimi i femrës shqiptare ishte qëllim i elitës përparimtare shqiptare.

Kështu më 19 qershor 1921, në Korçë u krijua shoqëria e vajzave “Zhvillimi”, që synonte emancipimin dhe intergrimin e grave të reja në jetën e qytetit.

Në foto, mbërritja e aeroplanit të parë në Korçë, në vitin 1924.

Ju pëlqen!

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.