Çdo vit hidhen në plehra 10 miliardë dollarë ar, platin dhe metale të tjera të çmuara, nga mbetjet e pajisjeve elektronike.

Të paktën ky është konstatimi që bën një raport i Monitorimit të E-mbeturinave të Kombeve të Bashkuara.

Sipas këtij raporti, cçdo vit njerëzimi gjeneron rreth 50 milion ton mbeturina elektronike përfshirë kompjutera, smartphone, televizorë etj.

Ju pëlqen!

Një shifër që është ekuivalent me 7.3 kg për person ( përfshrië dhe fëmijët) nga këto vetëm 17 % u ricikluan në 2019.

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike!