34% e grave në Shqipëri kanë raportuar shfaqen ose kërcënimin e dhunës fizike në shtëpi, që nga pandemia Covid-19, tregojnë të dhënat e raportit të Kombeve të Bashkuara për Gratë.

Ky raport vjen në prag të fillimit të 16-të ditëve të aktivizimit global kundër dhunës me bazë gjinore, e cila fillon më 25 nëntor. Hulumtimi u krye në 13 vende, përkatësisht Shqipëri, Bangladesh, Kamerun, Kolumbi, Bregun e Fildishtë, Jordani, Kenia, Kirgistan, Marok, Nigeri, Paraguai, Tajlandë, Ukrainë.

Këto vende janë përzgjedhur në bazë të diversitetit rajonal, me prioritet dhënë vendeve me të ardhura të mesme ose të ulta. Raporti tregon se pandemia e COVID-19 e ka keqësuar gjendjen e sigurisë së grave në shtëpitë e tyre dhe në hapësirat publike.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.